5 cocktails, du bør drikke i september

af aug 30, 2022Drinks

Sommeren er ved at være ovre, og vi har derfor 5 gode bud på cocktails, der får dig igennem september og forbereder dig på det kolde efterårsvejr.

1. Negroni

Negroni er en en skøn efterårscocktail, fordi den varmer med sin krydrede og bitre smag. I modsætning til de fleste andre cocktails har den sin oprindelse et andet sted fra end USA – nemlig Italien. I 1919 trådte grev Camillo Negroni ind på en bar i Firenze, hvor han bestilte en Americano med gin i stedet for dansk vand – og sådan blev Negronien født. Kunsten med cocktailen er at finde den helt rette balance mellem Negroniens tre ingredienser: Gin, Campari og den søde vermouth. For meget vermouth gør nemlig cocktailen for sød, for meget Gin gør den for sprittet og for meget Campari gør den for bitter.

Faktisk eksisterer der en international “Negroni Week”, som løber fra d. 12-18. september. En perfekt årsag til at nyde cocktailen!

Opskrift på Negroni:

3 cl Beefeater Gin
3 cl Campari
3 cl Dubonnet Rouge

Du finder cocktailpakken og fremgangsmåden her.

2. Espresso Martini

Espresso Martini er en cremet “after dinner drink”, som er perfekt til de kolde efterårsaftener efter en god middag. Cocktailen er opfundet af den britiske bartender Dick Bradsell i 1983, da en kendt model kom ind på baren, han arbejdede på. Hun var træt efter en lang uge med fotoshoots, men ville feste, og bad derfor om en drink, der kunne “wake me up, then fuck me up.” I baren stod en kaffemaskine, og wupti, så havde Bradshell blandet kaffe og vodka. Modellen skulle angiveligt være verdenskendt, men hendes navn er aldrig blevet afsløret.

Opskrift på Espresso Martini:

4 cl Kahlúa Kaffelikør
4 cl Absolut Vodka
4 cl Kold espresso kaffe
3 stk. kaffebønner til pynt

Du finder cocktailpakken og fremgangsmåden her.

.

3. Sloe Gin Fizz

Sloe Gin Fizz er en cocktail, der blandt andet er lavet på slåenbær, som kommer frem i det sene efterår og primært vokser i England. Bærerne giver cocktailen en kompleks og sødlig smag. Sloe Gin Fizz bliver shaket med æggehvider, som giver den en fløjlsblød og cremet tekstur.

Opskrift på Sloe Gin Fizz:

4 cl Plymouth Sloe Gin
2 cl Æggehvide
2 cl Marie Brizard sukkersirup
2 cl Citrusjuice
6 cl Ramlösa Danskvand

Du finder cocktailpakken og fremgangsmåden her.

 

4. Dark N Ginger .

Dark N Ginger er vores version af klassikeren Dark N Stormy – som jo beskriver efteråret i Danmark ret godt. Vi skal nemlig til at forberede os på mørkere og stormfulde dage, og hvilken bedre måde at gøre det på en med en Dark N Ginger-cocktail i hånden?

Cocktailen smager skønt af krydret ingefær, lime og rom og er både læskende og forfriskende. Det er en nem cocktail at lave og en cocktail, som de fleste kan lide.

Opskrift på Dark N Ginger:

4 cl Havana Club Especial
2 cl Marie Brizard rørsukkersirup
2 cl citrusjuice
8 cl Old Jamaica Ginger Beer
0,2 cl Angostura Bitters

Du finder cocktailpakken og fremgangsmåden her.

5. Irish Coffee

Varme drikke og efterår går hånd i hånd, det er der vist ingen tvivl om. Og hvis der er noget, der er godt at varme sig på, så er det altså lun kaffe og krydret whiskey.
Irish Coffee er en klassisk kaffecocktail, som har rødder tilbage til 1930’erne. Whiskey’en giver cocktailen ekstra varme og kraft, den brune farin giver en lækker, sød smag og fløden gør den rund og cremet.

Opskrift på Irish Coffee:

1 teskefuld brun farin
4 cl
Jameson Irish Whiskey
12 cl God varm kaffe
Flødeskum
Pynt med fx revet muskatnød, kanelsukker eller kakaopulver

Se cocktailpakken og fremgangsmåden her.

Et cocktailkursus er en sjov polterabend- og teambuildingaktivitet

Find jeres indre bartendere frem. Blærerøvspoint, cocktailquiz og et vinderhold – det lyder sjovt, ikke? Vi har gjort det muligt for jer at finde jeres indre bartendere frem, hvor I skal om bag baren og lære at shake, straine og mixe cocktails. Ved at booke et...

5 friske sommercocktails

Mangler du inspiration til lækre og kølige cocktails, du kan nyde i sommersolen? Vi har samlet 5 af vores favoritter, som vi elsker at nyde i haven, på altanen eller sammen med venner på stranden. 1. Piña Colada. Piña Colada er en klassiker, som de fleste efterhånden...

Kommentarer

0 kommentarer