Opskrift: 6 cocktails, du kan varme dig på i efteråret

af okt 17, 2022Drinks

Temperaturen bliver koldere og koldere, og stigende energipriser betyder, at mange af os sidder og småfryser derhjemme for at spare på varmen. Så hvorfor ikke varme sig på nogle lækre efterårscocktails? Vi giver 6 gode bud på cocktails, du kan drikke henover efteråret og vinteren.

 

1. Winter Spritz

Winter Spritz er en af vores originale opskrifter, som vores dygtige bartendere selv har udviklet. Den har en skøn smag af ferskensirup og boblende mousserende vin med lækre vinterkrydderier fra juleteen og stjerneanisen. Perfekt krydret til at varme sig på foran pejsen!

Opskrift på Winter Spritz
2 cl Beefeater Gin
1 cl Marie Brizard Sukkersirup
7 cl Mousserende vin
1 cl Marie Brizard Ferskensirup
1,5 cl citrusjuice
1 brev julete
2 stk stjerneanis til pynt

Fremgangsmåde:

Hæld gin, citrusjuice og ferskensirup i et højt glas. Fyld glasset med is, rør rundt og top med mousserende vin. Kom teposen i glasset og lad det trække i min. 30 sekunder. Ønsker du en kraftigere smag, så lad det trække længere. Top med mousserende vin og pynt med stjerneanis. Enjoy!

Find cocktailpakken her.

 

2. Cuban Club

Cuban Club er endnu en af vores egne signaturcocktails, som har en sød og krydret smag af mørk rom, kanelsirup og likøren Falernum, der har en unik smag af mandler, ingefær og vanilje.

Opskrift på Cuban Club:
5 cl Havana Club mørk rom Especial
2 cl Marie Brizard Kanelsirup
3 cl citrusjuice
2 cl Falernum
1 stk. Limebåd
1 stk. Kanelstang

Fremgangsmåde:
Hæld mørk rom, kanelsirup, citrusjuice og Falernum i et højt glas med knust is. Rør rundt og pynt med en limebåd og kanelstang. Velbekomme!

.

3. White Russian

White Russian er efterhånden en klassiker. En cremet “after dinner”-cocktail, som passer perfekt til desserten eller som afslutning på en lækker middag. Cocktailen smager lidt som kage på glas, og på grund af den fede mælk er det en lidt tungere cocktail, som passer bedst til lidt koldere vejr.

Opskrift på White Russian:
3 cl Absolut Vodka
3 cl Kahlua
6 cl sødmælk

Fremgangsmåde:
Hæld mælk og vodka i en shaker og ryst i 10 sekunder. Tilføj derefter isterninger til shakeren og ryst yderligere 10-15 sekunder. Hæld kahlua i et glas med knust is og si mælk og vodka ned i glasset. Tilføj eventuelt en Oreo, en lille flødebolle eller en ristet skumfidus på toppen, hvis du vil gøre den ekstra lækker.

Find cocktailpakken her.

 

4. Christmas GT.

Christmas GT er en klassisk Gin & Tonic, hvor vi har tilføjet en appelsinskive og en kanelstang for at give den et strejf af jul og vinter.

Opskrift på Christmas GT:
4 cl Beefeater Gin
12 cl Fever-Tree Tonic
1 stk. Appelsinskive
1 stk. Kanelstang

Fremgangsmåde:

Hæld gin og tonic i et højt glas med isterninger og pynt med en appelsinskive og en kanelstang.

5. Harvest Sour

Harvest Sour er en af drinksene på sæsonens Favoritmenu (link: cocktailcompany.dk/menu). En “sour” er en cocktail med citrus, sukker og spiritus, som er shaket med æggehvider. Æggehviderne giver cocktailen en fløjlsblød struktur, og æblejuicen, vaniljesiruppen og den krydrede brandy henleder tankerne på efterår.

Opskrift på Harvest Sour:
2 cl Citrusjuice
1 cl pasteuriserede æggehvider
3 cl Æblemost
2 cl Marie Brizard Vaniljesirup
4 cl Brandy 5yr Ronsard
5-6 mynteblade
En knivspids kanel

Fremgangsmåde:

Hæld brandy, vaniljesirup, citrusjuice, æblemost og æggehvider i en shaker. Ryst i 10-15 sekunder og tilføj is og mynte til shakeren. Shake grundigt igen og si cocktailen op i et lowball-glas. Hæld lidt kanel på toppen af cocktailen.

 

6. Bushwood Smash
Bushwood Smash er endnu en af vores signaturcocktails, som du finder på vores Økomenu (link: Cocktailcompany.dk/menu/). En sød, frugtig og krydret efterårscocktail med vodka, ginger beer, solbærrom, citrusjuice og kanelsirup. I vores version bruger vi primært økologiske og dansk producerede produkter, men du kan også sagtens lave den derhjemme med de produkter, du kan finde i et supermarked. .

Opskrift på Bushwood Smash:
1 cl Marie Brizard Kanelsirup
3 cl Bornholms Vodka
7 cl Fuglsang Ginger Beer
1 cl Oskar Davidsen Solbærrom
2 cl økologisk citrusjuice
1 stilk mynte

Fremgangsmåde:

Hæld kanelsirup, vodka, ginger beer, citrusjuice og solbærrom i et højt glas med isterninger. Rør rundt og pynt med en stilk mynte.

Et cocktailkursus er en sjov polterabend- og teambuildingaktivitet

Find jeres indre bartendere frem. Blærerøvspoint, cocktailquiz og et vinderhold – det lyder sjovt, ikke? Vi har gjort det muligt for jer at finde jeres indre bartendere frem, hvor I skal om bag baren og lære at shake, straine og mixe cocktails. Ved at booke et...

5 friske sommercocktails

Mangler du inspiration til lækre og kølige cocktails, du kan nyde i sommersolen? Vi har samlet 5 af vores favoritter, som vi elsker at nyde i haven, på altanen eller sammen med venner på stranden. 1. Piña Colada. Piña Colada er en klassiker, som de fleste efterhånden...

Kommentarer

0 kommentarer