Den oprindelige Tequila Sunrise

Den oprindelige Tequila Sunrise er en temmelig anderledes drink – stadig baseret på tequila og med flotte lagdelte farver, men med en helt anderledes smagsprofil. Den ‘originale’ version er en let drink med bobler fra club soda (eller danskvand) og smag af grenadine og creme de cassis. Drinken blev senere simplificeret med den billigere og mere tilgængelige appelsinjuice og det er denne moderne version, de fleste forbinder med en Tequila Sunrise i dag.

Ingredienser:

 • Collins-glas eller highball-glas
 • Isterninger
 • 4 cl tequila
 • Frugtsaft fra 1/2 lime
 • Danskvand
 • 4 cl rød grenadine
 • 2 cl creme de cassis

Fremgangsmåde:

 • Fyld glasset halvt med isterninger
 • Hæld tequila og lime i glasset og rør rundt
 • Top op med danskvand
 • Hæld forsigtigt creme de cassis og grenadine i glasset.

Creme de cassis-versionen stammer fra 1930’ernes ferieområde Agua Caliente i Mexico, hvor det amerikansk jetset og entertainere holdt ferie og skejede ud. De tog drinken med tilbage til USA, hvor versionen med appelsinjuice opstod i ‘70’erne, sædvanligvis henført til Trident Restaurant i Sausalito, Californien, hvor de to lokale bartendere Bobby Lazoff og Billy Rice stod bag en række populære tequila-drinks, blandt andet nyfortolkningen af Tequila Sunrise, der hurtigt blev meget populær og bl.a. var Michael Jaggers foretrukne drink.

Virgin Sunrise – alkoholfri Tequila Sunrise

En Virgin Sunrise er rigtigt nem at lave – det er sådan set bare en Tequila Sunrise uden tequila. Hæld grenadine og appelsinjuice i dit highball-glas over is og nyd en frugtdrink, der kan serveres til dem, der skal køre hjem og andre, der foretrækker alkoholfri drinks.

Hvordan laver man lag i drinks?

Forskellige typer alkohol og andre væsker har forskellig vægtfylde. Vand har en vægtfylde på 0 og andre væsker inddeles i forhold til vand. Dvs. 2 cl alkohol af en type vil veje mere end 2 cl af en anden type alkohol – eller anden væske, såsom grenadine. Det udnytter bartenderen til at lave flotte, lagdelte drinks. Grenadine har faktisk den højeste vægtfylde af ‘almindelige’ drinksingredienser og ender således i bunden af glasset, så længe der ikke røres rundt. Tequila og appelsin har begge lavere vægtfylde og flyder derfor ovenpå grenadinen. Rører du rundt i drinken, eller hælder for voldsomt, vil tricket dog ikke kunne lade sig gøre. Forskellen i vægtfylde er nemlig ikke så stor, og så vil væskerne bare blande sig med hinanden.

Sædvanligvis vil man starte med væsken, der har størst vægtfylde for at få skarpe lag. Lad ingredienserne glide ned ad en lang drinksske ovenpå de andre lag.
Vil du have den klassiske ‘sunrise’-effekt, hvor lagene blander sig let, skal du starte med den letteste væske og forsigtigt lade de næste ingredienser glide ned langs glassets væg.

Tequila Sunrise Opskrift

Cocktailcatering

Hvad er en Tequila Sunrise?

En Tequila Sunrise er en frugtig og frisk drink baseret på tequila og appelsinjuice. Den er nem at mixe, ser flot ud og smager forfriskende lækkert. Drinken stammer fra Mexico og er populær verden over – perfekt til fest, som partystarter eller en frugtig sommerdrink. Drinken er en klassisk fest-drink og er nem at lave som kande eller bowle – der er ingen bobler, der mister fusen. Vælg en god appelsinjuice og server drinken iskold. Lunken Tequila Sunrise på billig koncentratjuice smager ikke særlig godt.

 

Opskrift på Espresso Martini

 

Opskrift:

 • Highball glas
 • Isterninger
 • 4 cl Hvid tequila
 • 8 cl Appelsinjuice
 • 2 cl Rød grenadine
 • Palmepind
 • Limebåd

Fremgangsmåde:

 • Fyld glasset halvt op med isterninger
 • Hæld tequila og appelsinjuice i glasset og rør
 • Hæld rød grenadine forsigtigt langs med glasset og lad den samle sig i bunden
 • Pynt med limebåd og palmepind

Tequila Sunrise skal endelig ikke røres rundt eller blandes – den skal netop ligge i de flotte lag og ligne en mexicansk solopgang i orange og rødt. Ved at lade grenadinen glide langs glassets væg i stedet for at hælde i direkte over isterningerne, lægger grenadinen sig i bunden og giver den flotte graduerede farve. Du kan også pynte med cocktailbær eller en skive appelsin i stedet for limebåden.

De perfekte cocktails til din fest

Alle slags cocktails

Vi tilbyder et bredt udvalg af cocktails, lige fra klassikerne til nyere cocktails med vores eget særpræg.

b

Få hjælp til cocktailmenuen

Få en snak med vores eksperter om, hvordan vi kan sammensætte cocktailmenuen til din fest.

Find de rette cocktails

Du har mulighed for at prøvesmage vores Favoritmenu og tilrette menuen inden din fest. 

Vi sørger for alt

Vi medbringer alt til baren: Barmoduler, glas, isterninger og drikkevarer, så I kan fokusere på festen.

Cocktailløsninger til enhver lejlighed

Beefeater London Dry Gin

Webshop

På vores webshop finder I alt til hjemmebaren: Cocktailpakker, barudstyr, mixers, spiritus og endda cocktailpakker på abonnement.

Cocktailcatering

Med en cocktailbar til jeres fest, får I en fantastisk aften med lækre cocktails lavet af vores erfarne bartendere.

speed pourer

Cocktailmenu

Som udgangspunkt serverer vi vores Favoritmenu, men I har også mulighed for at vælge Deluxemenuen, Økomenuen eller Allround-menuen.

Kontakt os

tlf.:

71 99 01 74

Mail

For tilbud vedrørerende et arrangement, skriv til
salg@cocktailcompany.dk

For spørgsmål vedrørerende en booking, skriv til
support@cocktailcompany.dk

For generelle spørgsmål, skriv til
info@cocktailcompany.dk

Kontaktformular

Udfyld denne og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Adresser

Erhvervsvej 17,
2600 Glostrup
CVR-nr: 38061224

Gjellerupvej 89,
8230 Åbyhøj