Isbjørn

BOOK HER

Den isblå drink – Isbjørn

Isbjørnen er truet! -Isbjørnen er en klassiske festdrink, især for dem, der er begyndte at gå i byen før færdigblandede drinks som breezers og lignende kom frem. Den har dog længe haft noget nostalgisk image. Isbjørnens søde og friske smag af sprite og blå bols er mest fremtrædende sammen med den festlige blå farve, og den smager faktisk stadigvæk rigtigt godt. Heldigvis er Isbjørnen dukket op igen som en kultdrink, der er kommet frem samtidig med at andre 90’er fænomener genopstår.

Den danske Isbjørn hedder faktisk en Fishbowl eller Blue Lagoon på engelsk – måske kommer det danske navn af at en Isbjørn skal serveres helt iskold? Ellers smager den nemlig ikke lige så godt.

Isbjørn – 90’er-drinken over dem alle

Isbjørnen er en drink, der gerne vil ses – så du må meget gerne bruge dine mest funky drinksglas til isbjørnen. Skal nostalgien og kultklassikeren helt i top, er det sådan en drink, hvor man også gerne må smide stjernekastere og andet gejl i.
Med en vodka uden tilsat smag, smager Isbjørnen faktisk mest af sprite og blå bols/curacao, dvs. citrus og mandarin. Det giver en sødlig og frisk drink, hvor alkoholen ikke er særlig fremtærdende. Det er nok en af grundene til at den var meget populær blandt unge mennesker på landets diskoteker og barer i 90’erne. Sammen med andre 90’er klassikere som Filur, Champagnebrus og Kung Fu, var Isbjørnen fast bestanddel af ethvert drinkskort med respekt for sig selv. Hvis du gik byen under Isbjørnens storhedstid, ved du også godt at man tydeligt kunne se, hvornår man havde fået nok – det var når tungen også blev blå!

Sådan laver du en isbjørn

Det er rigtig nemt at lave en isbjørn. Drinken mixes normalt i glasset, men kan også shakes, hvis du foretrækker det. Isbjørn er også en af de drinks, man ofte finder på kande – i så fald anbefaler vi at du shaker drinken og derefter hælder den på friske isterninger på kanden (eller i en bowle),så den holder sig kold så længe som muligt.

Ingredienser:

  • Highballglas
  • 4 cl vodka
  • Blå bols eller curacao
  • Sprite
  • Limebåd
  • Isterninger

Fremgangsmåde:

  • Fyld første glasset ¾-dele op med isterninger
  • Hæld vodka i, top op med sprite og rør rundt
  • Tilsætte blå bols/curacao
  • Pynt med limebåd

Med blå curacao får du en flot farveeffekt, hvor farven lægger sig øverst. Du kan også hælde den blå bols i først og få en drink, hvor farven lægger sig i bunden – så skal du bare lade være med at røre rundt. Du kan også vælge at røre farven ud for at få en ensfarvet drink.

Isbjørnen med variationer

Den relativt neutrale smag kan nemt twistes lidt, hvis du vil lave en ny version af Isbjørnen. Du kan vælge at bruge en smagssat vodka eller prøve en mere ‘voksen’ variation med gin.
Du kan også bruge danskvand i stedet for sprite – enten helt eller delvist. Nogle tilsætter også Cointreau eller Pernod, hvilket giver en lidt stærkere drink. Du kan også tilsætte frugtsirupper, hvis du vil fremhæve frugtsmagen uden at få en for stærk drink. Foretrækker du en mere mild drink, kan du også nøjes med 2 cl vodka.

Alkoholfri Isbjørn

Den alkoholfri isbjørn laves blot uden vodka og smager i sagens natur mest af sodavand – bare med en sjovere farve. Du kan eksperimentere med at tilsætte danskvand, citrus og div. frugtsirupper for at få en lidt mere ‘voksen’ og knap så sød smag.

Hvis du ikke selv vil bruge tid bag baren tilbyder Cocktail Company cocktailbar til enhver lejlighed. Læs mere herunder.

De perfekte cocktails til din fest

Alle slags cocktails

 

Vi tilbyder et bredt udvalg af cocktails, lige fra klassikerne til de nye cocktails med vores eget særpræg.

Få hjælp til cocktailmenuen

Få en snak med vores bartender om hvordan vi kan sammensætte cocktailmenuen til festen.

Find de rette cocktails

 

Hvis du er i tvivl om hvilke cocktails du skal have til din fest, er prøvesmagningen den perfekte løsning.

Sparringspartner til festen

Udover at prøvesmage de mange cocktails vi tilbyder, kan du også sparre med os om din næste fest. 

Klik her for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe jer

Cocktailløsninger til enhver lejlighed

Cocktails til dit bryllup

Med cocktails til brylluppet får I en uforglemmelig dag med lækre cocktails som fuldender festen. 

Læs mere her

Cocktailcatering

I får en komplet cocktailløsning med vores cocktailcatering. Vi sørger for bartendere, spiritus og alt andet.

Læs mere her

Sæsonens menu

Vores favoritmenu giver et godt bud på hvordan jeres cocktailkort kan sættes sammen til jeres næste fest.

Læs mere her

Om Cocktailcompany

Vi er fødevaregodkendte:

København:

Aarhus:

Kontakt os

tlf.:

71 99 01 74

Mail

For tilbud vedrørerende et arrangement, skriv til
salg@cocktailcompany.dk

For spørgsmål vedrørerende en booking, skriv til
support@cocktailcompany.dk

For generelle spørgsmål, skriv til
info@cocktailcompany.dk

Kontaktformular

Udfyld denne og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Adresser

Erhvervsvej 17,
2600 Glostrup
CVR-nr: 35226370

Gjellerupvej 89,
8230 Åbyhøj