Isbjørn Opskrift

isbjoern cocktail

Den isblå drink – Isbjørn

Isbjørnen er truet! -Isbjørnen er en klassiske festdrink, især for dem, der er begyndte at gå i byen før færdigblandede drinks som breezers og lignende kom frem. Den har dog længe haft noget nostalgisk image. Isbjørnens søde og friske smag af sprite og blå bols er mest fremtrædende sammen med den festlige blå farve, og den smager faktisk stadigvæk rigtigt godt. Heldigvis er Isbjørnen dukket op igen som en kultdrink, der er kommet frem samtidig med at andre 90’er fænomener genopstår.

Den danske Isbjørn hedder faktisk en Fishbowl eller Blue Lagoon på engelsk – måske kommer det danske navn af at en Isbjørn skal serveres helt iskold? Ellers smager den nemlig ikke lige så godt.

Isbjørn – 90’er-drinken over dem alle

Isbjørnen er en drink, der gerne vil ses – så du må meget gerne bruge dine mest funky drinksglas til isbjørnen. Skal nostalgien og kultklassikeren helt i top, er det sådan en drink, hvor man også gerne må smide stjernekastere og andet gejl i.
Med en vodka uden tilsat smag, smager Isbjørnen faktisk mest af sprite og blå bols/curacao, dvs. citrus og mandarin. Det giver en sødlig og frisk drink, hvor alkoholen ikke er særlig fremtærdende. Det er nok en af grundene til at den var meget populær blandt unge mennesker på landets diskoteker og barer i 90’erne. Sammen med andre 90’er klassikere som Filur, Champagnebrus og Kung Fu, var Isbjørnen fast bestanddel af ethvert drinkskort med respekt for sig selv. Hvis du gik byen under Isbjørnens storhedstid, ved du også godt at man tydeligt kunne se, hvornår man havde fået nok – det var når tungen også blev blå!

 

Opskrift på Isbjørn

Det er rigtig nemt at lave en isbjørn. Drinken mixes normalt i glasset, men kan også shakes, hvis du foretrækker det. Isbjørn er også en af de drinks, man ofte finder på kande – i så fald anbefaler vi at du shaker drinken og derefter hælder den på friske isterninger på kanden (eller i en bowle),så den holder sig kold så længe som muligt.

Opskrift:

  • Highballglas
  • 4 cl vodka
  • Blå bols eller curacao
  • Sprite
  • Limebåd
  • Isterninger

Fremgangsmåde:

  • Fyld første glasset ¾-dele op med isterninger
  • Hæld vodka i, top op med sprite og rør rundt
  • Tilsætte blå bols/curacao
  • Pynt med limebåd

Med blå curacao får du en flot farveeffekt, hvor farven lægger sig øverst. Du kan også hælde den blå bols i først og få en drink, hvor farven lægger sig i bunden – så skal du bare lade være med at røre rundt. Du kan også vælge at røre farven ud for at få en ensfarvet drink.

De perfekte cocktails til din fest

Alle slags cocktails

Vi tilbyder et bredt udvalg af cocktails, lige fra klassikerne til nyere cocktails med vores eget særpræg.

b

Få hjælp til cocktailmenuen

Få en snak med vores eksperter om, hvordan vi kan sammensætte cocktailmenuen til din fest.

Find de rette cocktails

Du har mulighed for at prøvesmage vores Favoritmenu og tilrette menuen inden din fest. 

Vi sørger for alt

Vi medbringer alt til baren: Barmoduler, glas, isterninger og drikkevarer, så I kan fokusere på festen.

Cocktailløsninger til enhver lejlighed

Beefeater London Dry Gin

Webshop

På vores webshop finder I alt til hjemmebaren: Cocktailpakker, barudstyr, mixers, spiritus og endda cocktailpakker på abonnement.

Cocktailcatering

Med en cocktailbar til jeres fest, får I en fantastisk aften med lækre cocktails lavet af vores erfarne bartendere.

speed pourer

Cocktailmenu

Som udgangspunkt serverer vi vores Favoritmenu, men I har også mulighed for at vælge Deluxemenuen, Økomenuen eller Allround-menuen.

Kontakt os

TELEFON

Tel: +45 71 99 01 74

Mail

For tilbud vedrørerende et arrangement, skriv til
salg@cocktailcompany.dk

For spørgsmål vedrørerende en booking, skriv til
support@cocktailcompany.dk

For generelle spørgsmål, skriv til
info@cocktailcompany.dk

Kontaktformular

Udfyld denne og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Adresser

Erhvervsvej 17,
2600 Glostrup
CVR-nr: 38061224 

Gjellerupvej 89B,
8230 Åbyhøj