Cosmopolitan

BOOK HER

Cosmopolitan – Den lyserøde cocktail fra New York

De fleste kvinder, som har set den Amerikanske serie “Sex and the City” kender den lyserøde drink, Cosmopolitan. Denne cocktail er nærmest indbegrebet af kvindeligt storbyliv – men hvordan blev den berømte drink egentlig opfundet?

Hvad er en Cosmopolitan? Bag om den berømte cocktail

Med sin lyserøde farve og tilstedeværelse i serien Sex and the City, er der vist ingen tvivl om at “Cosmoen” er rettet mod det kvindelige køn. Æstetikken og farven i drinken gør den til en smuk accessory til enhver lejlighed.
Det er usikkert hvordan den populære cocktail faktisk blev til, men den kan knyttes til slutningen af 1980’erne, hvor bartenderen Cheryl Cook påstår at have opfundet den ved at bruge den nye Absolut Vodka med citron. Hun lod vodkaen være hovedingrediens og tilføjede appelsinlikøren Triple Sec, Rose’s limejuice og tranebærjuice, som gav den lyserøde farve. Cheryl Cook skulle angiveligt have opkaldt Cosmopolitan efter damemagasinet af samme navn. Hun påstår at have opfundet cocktailen i 1985, men Absolut Vodka fastholder at Absolut Vodka Citron ikke blev lanceret før år 1988.
I 1996 blev den velrenommerede bartender Dale Degroff introduceret for Cosmopolitan. Han modificerede opskriften ved at bruge frisk limejuice og brændt appelsinskal – og Dale Degroffs opskrift er den, langt de fleste bruger til at lave cocktailen i dag.

Sådan laver du en Cosmopolitan

Her får du vores udgave af en Cosmo, baseret på Dale Degroffs opskrift:

Ingredienser:

  • 3 cl Vodka
  • 2 cl Triple Sec
  • 2 cl sukkersirup
  • 2 cl limejuice
  • 3 cl tranebærjuice

Fremgangsmåde:

  • Nedkøl et martiniglas ved at hælde isterninger i det.
  • Hæld vodka, tranebærjuice, Triple Sec (Cointreau), sukkersirup og limejuice i en cocktail-shaker med isterninger og ryst det sammen.
  • Fjern isterningerne fra martini-glasset og hæld væsken i det afkølede glas.
  • Pynt cocktailen med appelsinskal.

Hjørnestenen i Cosmopolitan – Cointreau

Den primære smagsgiver i Cosmopolitan er uden tvivl appelsinlikøren Cointreau. Den er også del af andre kendte cocktails som White Lady, Sidecar og Margarita. Cointreau er også kendt under det originale navn “Triple Sec”.
Navnet Triple Sec stammer fra da Edouard Cointreau forsøgte at skabe en perfekt balanceret organgelikør. Han mente, at de dengang populære curacaolikører var for søde, og ikke sofistikerede nok. Derfor skabte Edouard Cointreau en likør, hvor han tredoblede indholdet af koncentrerede essentielle olier og reducerede sukkerindholdet for en mere tør smag. “Triple” står derfor for tredoblingen af essentielle olier, og “sec” betyder tør.
I dag produceres likøren af 6. generation af Cointreau-familien i Frankrig.
Cointreau er en af de mest prisbelønnede likører i verden med mere end 300 titler for anerkendte likører.
Likøren indeholder fire naturlige ingredienser: Appelsinskaller, vand, alkohol og sukker. Ingredienserne blandes i en perfekt balance for at opnå den friske og aromatiske smag. Appelsinskallerne udvælges nøje af chefdestilleren Bernadette Langlais. Han sikrer at der er en nøjagtig balance mellem sødme og friskhed i appelsinskallerne ved at vælge en perfekt match af søde og bitre appelsiner.

Cosmopolitan og mange andre muligheder med Cointreau

Cointreu er særlig kendt for sin plads i Cosmopolitan, som indtog det hvide lærred i forbindelse med den Amerikanske hit-serie “Sex and The City”. I serien ses de fire hovedpersoner – storbykvinderne Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda ofte drikke Cosmos i New Yorks hektiske byliv. Dog er der mange andre muligheder for at bruge Cointreau – både i madopskrifter og andre drinks. I cocktails tilføjer Cointreau en perfekt balance mellem bitterhed, sødme og alkohol. I dessertkøkkenet udgør appelsinlikøren ligeledes en udsøgt smagsgiver. Likøren findes blandt andet i desserter som Crêpes Suzette, Jordbær Romanoff og den kan med fordel anvendes i tunge chokoladedesserter, som chokolademousse for at komplimentere den tunge chokoladesmag med en let smag af appelsin.

Hvis du ikke selv vil bruge tid bag baren tilbyder Cocktail Company cocktailbar til enhver lejlighed. Læs mere herunder.

De perfekte cocktails til din fest

Alle slags cocktails

 

Vi tilbyder et bredt udvalg af cocktails, lige fra klassikerne til de nye cocktails med vores eget særpræg.

Få hjælp til cocktailmenuen

Få en snak med vores bartender om hvordan vi kan sammensætte cocktailmenuen til festen.

Find de rette cocktails

 

Hvis du er i tvivl om hvilke cocktails du skal have til din fest, er prøvesmagningen den perfekte løsning.

Sparringspartner til festen

Udover at prøvesmage de mange cocktails vi tilbyder, kan du også sparre med os om din næste fest. 

Klik her for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe jer

Cocktailløsninger til enhver lejlighed

Cocktails til dit bryllup

Med cocktails til brylluppet får I en uforglemmelig dag med lækre cocktails som fuldender festen. 

Læs mere her

Cocktailcatering

I får en komplet cocktailløsning med vores cocktailcatering. Vi sørger for bartendere, spiritus og alt andet.

Læs mere her

Sæsonens menu

Vores favoritmenu giver et godt bud på hvordan jeres cocktailkort kan sættes sammen til jeres næste fest.

Læs mere her

Vi er Fødevare-godkendte:

København:

 

Aarhus:

kontakt os

tlf.:

71 99 01 74

Mail

info@cocktailcompany.dk

Kontaktformular

Udfyld denne og vi vender tilbage hurtigst muligt.

Addresser

Erhvervsvej 17,
2600 Glostrup

Gjellerupvej 89,
8230 Åbyhøj